beelden home uniek in het noorden

Zonnewijzers
 

Werking van de zonnewijzer

Is het niet verbazend om te ervaren hoe de zon al eeuwen lang onze dag indeelt, onze levenswijze bepaalt en de basis vormt voor elke tijdsaanduiding.
 

Een zonnewijzer is een instrument om met behulp van de zon de tijd aan te wijzen, meestal in de vorm van een vlak of schijf waarop de tijd valt af te lezen aan de plaats van de schaduw die een stift erop werpt.

De aarde draait om haar as. De schaduw van een voorwerp verandert daardoor voortdurend van richting. Als de schaduw naar het noorden wijst (in het zuidelijk halfrond naar het zuiden) is het precies middag. De zon staat dan in het zuiden (in het zuidelijk halfrond in het noorden), precies boven de meridiaan. Het is 12 uur in lokale zonnetijd. 


 

Decoratief op elke plek

Het leuke van de zonnewijzer is dat hij op vele plaatsen in de tuin tot zijn recht komt, omdat de tijd van een afstand leesbaar is. Zo kan de wijzer op elke zonnige plek in de tuin geplaatst worden, maar kan ook heel decoratief staan op het terras, tussen een plantenformatie of zelfs op een zonnig plaatsje in de serre of vensterbank. Het maakt de zonnewijzer niet alleen een nuttige maar ook een decoratieve verrijking van uw tuin.Vele variaties zonnewijzers

Vraag bij Dijkzand naar het uitgebreide assortiment zonnewijzers in alle soorten en maten. 

  2010-2011  VAN DER WIJK OFFICE RESOURCE